به کمک و یا مشاوره نیاز دارید؟ 52164-021

مراحل آب بندی استخر

راهنمای کامل آب بندی و کاشی کاری استخر

آب بندی استخر با مواد و مصالح جدید همواره با سوالات و نکات جدید بسیاری همراه است که دانستن آنها برای شما به عنوان مجری یا کارفرما ضروی است. در این راهنما شرح مختصری از کلیه مراحل آب بندی استخر شامل صاف کردن سطح زیر کار، ترمیم ترک‌ها و نقاط سست دیوار و کف، نحوه و لزوم استفاده از پرایمر، نکات آماده سازی و اجرای آب بند دوجزئی،‌ نحوه آماده سازی چسب کاشی و اعمال آن، و در نهایت کاشی کاری و بندکشی توضیح داده شده است.
از نکات این راهنما برای موارد زیر می‌توانید استفاده کنید:

به طور سنتی هنگامی که موضوع آب بندی و عایق کاری استخر مطرح میشد، ایزوگام و قیرگونی تنها گزینه های موجود مورد قبول در میان اغلب افراد جامعه بود. اما در سالیان اخیر با پیشرفت علم و علاقه و توجه سازندگان به استفاده از مصالح جدید، آب بند دوجزئی به عنوان رقیبی قدرتمند برای ایزوگام و روشهای سنتی معرفی و شناخته شده است. آب بند دوجزئی با توجه به کیفیت و انعطاف پذیری و شرایط اجرای خود در بسیاری از کاربردها مزیتهای قابل توجهی نسبت به ایزوگام دارد اما استفاده از این محصول مانند هر ماده جدید دیگری نیازمند رعایت نکات اجرایی ویژه‌ای چه در مرحله پیش از استفاده و چه پس از استفاده است که در این راهنمای مختصر به همه آنها اشاره میکنیم.

مراحل آب بندی

مرحله ۱: آماده سازی سطح

پیش از شروع مراحل اصلی آب بندی نیاز است سطح مورد نظر آماده باشد. بهترین سطح برای اجرا سطحی است که تا جای ممکن صاف و تراز باشد. هر چقدر صافی سطح بیشتر باشد میزان مصرف مواد آب بندی کمتر خواهد بود. در این مرحله پیشنهاد میکنیم یک لایه سیمان نرمه بر روی سطح اجرا شود تا سطحی یک دست و بدون پستی و بندی و خلل و فرج و ناصافی ایجاد شود. توجه داشته باشید با توجه به ضخامت بسیار کم لایه آب بندی و لایه چسب، عدم دقت در آماده سازی سطح زیر کار، کاشیکاری و ظاهر نهایی کار را با مشکل جدی مواجه خواهد کرد. برای استخرهای قدیمی ابتدا باید ترکها و درزها و نقاط سست توسط چکش، تیشه یا فرز خالی شده و پس از آن با ملات ترمیمی پر شوند. ملات ترمیمی از ترکیب چسب کاشی پرسلان و رزین تقویت ملات (لاتکس) به نسبت ۳ به ۱ وزنی بدست می آید. اگر استخر با بلوک ساخته شده است، یک لایه سیمان نرمه روی بلوکها الزامی است.

مرحله۲: پرایمر

پیش از اجرای آب بند دو جزئی بهتر است بر روی سطح یک لایه پرایمر ساختمانی اجرا شود. پرایمر مایعی سفید و رقیق است که به وسیله قلم‌مو و در یک مرحله بر روی سطح اجرا میشود. استفاده از پرایمر باعث افزایش چسبندگی آب بند به سطح زیرین شده و کیفیت و دوام آب بندی را تا حد زیادی بالا میبرد. اگر پیش از این در مراحل آماده سازی سطح یا بتن‌ریزی از رزین تقویت ملات (لاتکس) یا چسب بتن استفاده کرده اید، نیازی به اعمال پرایمر پیش از آب‌بندی ندارید. خشک شدن پرایمر در حالت عادی بین ۲۰ دقیقه تا ۱ ساعت (بسته به دمای محیط) طول می‌کشد اما برای اجرای آب‌بندی نیازی به خشک شدن کامل پرایمر ندارید.

مرحله ۳: مش تقویت کننده

از مش فایبرگلاس برای افزایش مقاومت های کششی و تنشی آب بند دو جزئی استفاده میشود. این لایه توری‌شکل منعطف بوده و برای اجرای آن میتوانید پیش از خشک شدن کامل پرایمر، یک لایه مش از قبل بریده شده را بر روی آن قرار داده و یا پس از اجرای دست اول آب بند دو جزئی بر روی سطح قرار دهید. ما روش اول را به علت پوشش کامل مش تقویت کننده توسط لایه اول آب بند پیشنهاد میکنیم. توجه داشته باشید استفاده از مش تقویت کننده در کنجها و نقاط حساس مثل اطراف لوله ها و کابلها و تاسیسات برقی الزامی و در بقیه نقاط اختیاری است.

مرحله ۴: آب‌بند دو جزئی

برای آب‌بندی کامل سطح به یک ضخامت حداکثر ۳ میلیمتری از آب بند دو جزئی نیاز است. این لایه در دو مرحله با فاصله زمانی حداقل ۷ ساعت اجرا میشود. برای تهیه آب‌بند دو جزئی یک واحد وزنی از پودر پایه سیمانی را با نصف واحد وزنی رزین پلیمری ترکیب کرده و با همزن برقی به خوبی مخلوط کنید تا ملاتی یک دست ایجاد شود. مخلوط بدست آمده را میتوانید با ماله و کاردک و قلمو بر روی سطح اجرا کنید. بهترین حالت اجرا به صورت دو لایه عمود بر هم است یعنی مرحله اول در یک جهت و مرحله دوم در جهت عمود بر جهت مرحله اول انجام شود تا اشکالات ناشی از اجرا به طور کامل پوشانده شود. آب‌بند دوجزئی یک هفته پس از اجرا، آبگیری و تست می‌شود.

مرحله ۵: چسب کاشی

بر روی آب بند دوجزئی امکان نصب کاشی به روش دوغابی وجود ندارد و حتما باید از انواع چسب کاشی استفاده شود. برای این کار پودر چسب کاشی استخری را با نسبت مناسب آب مخلوط کنید و با ماله دندانه‌دار بر روی سطح بکشید. اگر استخر شما در فضای بیرونی قرار دارد توصیه می‌شود به جای درصدی از آب، از رزین تقویت ملات (لاتکس) در تهیه چسب کاشی استخری استفاده نمایید. بهتر است جهت شیارهای چسب در یک راستا باشند و از اعمال چسب به صورت چرخشی یا لقمه‌ای پرهیز کنید. در هنگام آماده سازی چسب حتما به زمان کارپذیری آن توجه کنید. پیشنهاد میشود چسب مورد نیاز خود را در چند بخش و فقط به مقدار مورد نیاز خود آماده کنید تا فرصت کافی برای اجرا داشته باشید.

مرحله ۶: کاشی کاری

توجه داشته باشید حتما پیش از گذاشتن کاشی روی چسب، یک لایه نازک از چسب را با ماله یا کاردک به پشت کاشی اعمال کنید تا درگیری کاملی بین کاشی و چسب ایجاد شود. اگر قصد استفاده از کلیپس و گووه یا صلیب را دارید ابتدا آنها را داخل چسب و در کنار کاشی کار گذاشته و سپس کاشی را روی چسب قرار دهید. پیشنهاد می‌شود پس از قرار دادن کاشی، در دو جهت تکانهایی به آن بدهید تا از درگیری تمام سطوح باهم اطمینان حاصل کنید. سپس با چکش لاستیکی به نقاط مختلف کاشی ضربه بزنید تا کاملا فیکس شود. البته با استفاده از چکش ویبراتور میتوانید به طور همزمان حرکت و ضربه را به کاشی وارد و بهترین حالت را ایجاد کنید.

مرحله ۷: بندکشی

پس از گذشت ۲۴ ساعت از اتمام کاشیکاری، بندهای بین کاشیها را به وسیله خمیر بندکشی پر کنید. خمیر بندکشی از ترکیب پودر بندکشی و آب (با نسبت مشخص شده در صفحه محصول) بدست می‌آید. با استفاده از رزین تقویت ملات (لاتکس) به جای آب در تهیه خمیر بندکشی می‌توانید بندها را تا حد زیادی آب‌بند و دوام و چسبندگی آنها به کاشیها را تا حد بسیار زیادی بالا ببرید. برای پر کردن بندها با خمیر بندکشی می‌توانید از کاردک یا اسفنج مخصوص استفاده کنید.

سبد خرید